Danielle Broekhuizen

Wetering-Oost 56
8363TK Wetering
T 0521-371388
I www.daniellebroekhuizen-mazzola.com
E art@daniellebroekhuizen-mazzola.com

Geboren in Zwolle (1955) , opgegroeid in het westen van het land en gestudeerd in Amsterdam. Vanaf 1979 woonachtig in de Kop van Overijssel.

Van kleins af aan bezig geweest met schilderen, tekenen en textiele werkvormen. Bij verschillende kunstenaars lessen gevolgd in allerlei technieken en materialen. In 2002 ben ik tekenles gaan geven en vanaf 2004 ook schilderles en ben ik gaan exposeren. Vanaf 2006 geef ik 3 of 4 verschillende cursussen per jaar aan de volksuniversiteit Steenwijkerland/Meppel. Tevens geef ik thuis schilderles en workshops (papier of schilderen). Daarnaast maak ik werk in opdracht.

Inmiddels schilder ik voornamelijk met acrylverf en pastelkrijt en maak ik objecten van papier voor binnen en buiten. Mijn schilderijen en objecten zijn surrealistisch van aard. Naast een zekere mate van lichtvoetigheid in de benadering van het onderwerp, zoek ik veelal naar rust en harmonie in de gekozen kleuren. Ik laat mij vooral inspireren door het dagelijkse leven en werk graag met thema’s. Het liefst heb ik dat mijn werk mensen inspireert en tot nadenken aanzet.

Mijn atelier is in de zomermaanden geopend op zondagmiddag en verder op afspraak.