Hillie Knol

Atelier Hillie Knol
J. Nijmeijerlaan 8
7948 CB Nijeveen
tel. 0522 492281
E hilliek@hccnet.nl
I www.hillieknol.eu

Het atelier is gevestigd in het Drentse Nijeveen nabij Meppel. Hillie Knol schildert realistisch-figuratief in aquarel en acryl waarbij zij zich laat inspireren door haar intuïtie en gevoel voor kleur, vorm en lijn. Gebruik van felle kleuren is karakteristiek voor haar schilderijen in aquarel en acryl. Haar werk reflecteert in sterke mate de atmosfeer van Hawaï waar zij haar eerste aquarellessen volgde. Ook liet zij zich inspireren door de kunst van de oorspronkelijke bewoners van Australië en door karakteristieke elementen in de natuur en dorpen in haar huidige omgeving in Drenthe en de kop van Overijssel.

Hillie Knol studeerde Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, maar koos voor zelfstudie en ontwikkeling boven georganiseerd onderwijs. Recentelijk heeft zij zich toegelegd op het etsen.

Zij heeft haar eigen atelier dat geopend is in de maanden april t/m oktober op zaterdag en zondag van het 3e weekend van de maand en verder op alle donderdagen en na telefonische afspraak. De openingstijden zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Het atelier is rolstoel toegankelijk.
In het atelier geeft ze cursussen en workshops aquarel en acryl in kleine groepen.