Ingeborg Sturre

Slingerbos 26
8331 DS Steenwijk
06-29381482
siering@online.nl
www.siering.nl

“Je kunt met sieraden veel uitstralen. Vaak worden ze gezien als luxe voorwerpen die niet nodig zijn, maar een sieraad is zoveel meer. Het sieraad vertelt over de mensen die het dragen en hun doen en laten. Met een sieraad kun je dierbare herinneringen koesteren, het markeert de mijlpalen in het leven.”

Marjan Unger – kunsthistorica, docent en sieraadverzamelaar – 1946 / + 27 juni 2018

Onder de naam Siering Edelsmeden ontwerp en vervaardig ik sinds 2001 persoonlijke sieraden en objecten in goud en zilver.  In mijn eigen atelier werk ik aan de mooie en diverse opdrachten die ik binnen krijg; veelal met oudgoud. Daarnaast heb ik een collectie sieraden met een geheel eigen gezicht waarmee ik met enige regelmaat exposeer. Het vuur is hierbij de energiebron; het vuur dat een sieraad doet ontstaan bij hoge temperaturen en het vuur dat voor mij de passie voor het vak uitbeeldt.

Inspiratie
Mijn vroegere leraar tekenen zei altijd ‘kijk goed en rustig naar wat je op papier wilt zetten en neem alle kleine details in je op’. Dit heeft nog steeds invloed op de manier waarop ik werk en in het leven sta. Mijn inspiratie komt voor een groot deel voort uit het constant observeren van alles om me heen. Niet alleen de natuur, de leefomgeving, maar ook de mensen die ik tegen kom, de gesprekken die ik voer. Daarnaast schrijf ik – als ik in gesprek ben met een klant  bijvoorbeeld – steekwoorden op en neem deze later mee in het proces van ontwerpen. Wat voel ik me bevoorrecht om af en toe ‘stil te staan’ en de pracht van de kleine dingen en de mooie gesprekken in me op te nemen.

Stijl
Mijn stijl is niet te vatten in een bepaalde richting. Mijn natuurlijke tot hele strakke vormgeving geeft de gelegenheid om heel diverse composities te maken, maar ook veel verschillende technieken te gebruiken. Vooral het verschil in structuren binnen 1 werk geeft vaak verrassende en eigenwijze sieraden wat mij erg aanspreekt. Schilderen met goud/zilver noem ik het wel eens, want niet alles ontstaat vanuit een vooraf gemaakt ontwerp.

Ambacht
Ik mag graag met edelstenen werken, maar vind het ook heerlijk me te verdiepen in het emailleren, handgraveren en de diversiteit van technieken bij het stenen zetten. Dit betekent niet dat ik de moderne technieken niet gebruik, maar het echte ambacht is en blijft voor mij de grote aantrekkingskracht voor het vak. Dit mag ik ook graag overbrengen bij de workshops die ik regelmatig geef en de deelname aan open atelierdagen. Wees van harte welkom!

Voor een verdere impressie van mijn werk kunt u kijken op mijn website, facebook of Instagrampagina.