Nelly Roose-Grinwis

Lijsterbeslaan 14
8398 GT Blesdijke
T 0561-451092
M 06-51294005
E n.w.roose@hetnet.nl

 

Mijn naam is: Nelly Roose- Grinwis, geboren 1949 in Alblasserdam.

Na werkzaam geweest te zijn in de gezondheidszorg in de Alblasserwaard ben ik met mijn man in december 1998 in Blesdijke komen wonen. Hier heb ik mijn creatieve belangstelling verder kunnen ontwikkelen. Ik ben verder gegaan met tekenen en schilderen. Na begonnen te zijn met aquarel en olieverf, ben ik uiteindelijk met acrylverf verder gaan werken. Onder leiding van een aantal docenten, zoals Vincent van der Post, Gerrit Terpstra, Doet Boersma, heb ik meer een eigen stijl ontwikkeld, waarin ik steeds de uitdaging aan wil gaan van het vlot opzetten om het vervolgens schildertechnisch tot een bevredigend resultaat te krijgen. Vrij zijn in het weergeven van gevoelens, maar vooral het plezier beleven in het schilderen en het bezig zijn met de complexe materie van kleur, licht, sfeer, gevoel en verhaal is voor mij steeds een fantastische beleving. Mijn inspiratie vind ik in de natuur, de mens en dier in mijn directe omgeving. Ook vakanties geven mij die prikkel om de schoonheid van een andere cultuur vast te willen leggen op doek.