Rietje Veltkamp

ADRES
Oldemarktseweg 180
8341 SJ Steenwijkerwold
info@rietjeveltkamp.nl
www.rietjeveltkamp.nl

Ik werk graag naar de waarneming. Het is niet mijn bedoeling om de werkelijkheid zo precies mogelijk na te bootsen. Ik zoek naar een vertaling ervan in kleur, lijn en textuur. De natuur is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron. Elke keer weer ga ik op avontuur, ook als ik op reis ben.

Techniek
De Chinese schilderwijze inspireert me door het specifieke penseelgebruik vanuit beweging en concentratie. De beperking van het directe werken op het dunne rijstpapier helpt bij het zoeken naar essentie. Ik hou van natuurlijke materialen en traditionele methoden: wol vilten, papier scheppen, leuk om nieuwe dingen uit te proberen!

Opleiding
Ik studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Later volgde ik workshops bij verschillende kunstenaars, zoals Machteld Aardse, Nikki van Es en Ruomei Tan voor reflectie op mijn beeldend werk en het ontwikkelen van de Chinese schildertechniek.

Urban Sketchers Kop van Overijssel
In 2019 heb ik het initiatief genomen om buiten te schetsen met anderen. Ik heb me aangesloten bij de landelijke organisatie: Urban Sketchers Netherlands. We delen berichten op facebook op genoemde pagina’s. Ook een keer zin om mee te doen? Van harte welkom!