Rietje Veltkamp

Oldemarktseweg 180
8341 SJ Steenwijkerwold
info@rietjeveltkamp.nl
www.rietjeveltkamp.nl

De natuur is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron, ook als ik op reis ben. Ik werk naar de waarneming, waarbij de beleving van het onderwerp centraal staat. Het is niet mijn bedoeling om de werkelijkheid zo precies mogelijk na te bootsen. Essentieel is de vertaling ervan in kleur, lijn en textuur. Elke keer weer ga ik op avontuur en laat me leiden door innerlijke gedachten.

Techniek
De Chinese schilderwijze inspireert mij door het specifieke penseelgebruik vanuit beweging en concentratie. Ook de beperking van het werken op rijstpapier inspireert mij in het zoeken naar de essentie. Het werken met natuurlijke materialen en traditionele methoden spreekt mij aan. Wol vilten, papier scheppen, leuk om nieuwe  dingen uit te proberen!

Opleiding
Ik studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ik volgde workshops bij verschillende kunstenaars, zoals Machteld Aardse, Nikki van Es en Ruomei Tan voor reflectie op mijn beeldend werk en het verbeteren van de Chinese schildertechniek.

Informatie
Voor nadere informatie kunt u contact met mij opnemen via mijn emailadres.