2011

28-06-11

De zon onder zien gaan aan boord van de oudste botter van Nederland op het Zwartemeer bij Vollenhove, een avondtocht met Kringkunst.


28 en 29 mei Atelierroute Steenwijk
Atelierroute door Basse, Blesdijke, Blokzijl, De Blesse, De Pol, Dwarsgracht, Giethoorn, Marijenkampen, Nijeveen, Steenwijk, Tuk, Vollenhove, Wanneperveen en Witte Paarden.

Klik hier voor de Poster.
Klik hier voor de Flyer.


KUNST KRING STEENWIJKERLAND PARAPLU

Kunst in een weiland.


Expositie

“Kunst in het weiland” thema PARAPLU, mmw, van 20 kunstenaars van de kringkunst Steenwijkerland.
Oppen Swolle 32
8064 XN Zwartsluis
opening: vrijdagmiddag 06-05-2011
expositie: van 07-05-2011 t/m 29-05-2011

Kringkunst Steenwijkerland viert tienjarig bestaan met project PARAPLU.

Kringkunst Steenwijkerland is een kunstenaarscollectief bestaande uit, op dit moment, twee├źntwintig leden. In 2001 is deze groep opgericht door een toen nog heel klein, maar zeer bewogen, kunstenaarsgroepje. De groep groeide vanaf het begin spectaculair, waardoor het ledenbestand in 2003 al op vijfentwintig leden stond.
Het was duidelijk; er bestond een grote behoefte onder kunstenaars om zich te verenigen en gezamenlijk kunstinitiatieven te ontwikkelen. Vooral de wederzijdse inspiratie maakte de samenwerking zeer doeltreffend en boeiend.
Door de jaren heen is de groep een hechte club geworden waar gelijkgezinden elkaar hebben gevonden. Eens in de zes weken komen de leden bij elkaar thuis. Daarbij moet je denken aan een overvolle huiskamer, atelier of galerie. De opkomst is altijd enorm, daar de leden uitzien naar deze inspirerende en gezellige avondjes. Iedereen ondersteunt elkaar met adviezen, initiatieven, idee├źn en gezamenlijke exposities. De groep is qua samenstelling nauwelijks veranderd. Onlangs is een zeer geliefd lid gestorven. De lege plek die Roel Smelt heeft achtergelaten wordt als een groot gemis ervaren.
Om het bestaan van deze tienjarige samenwerking te vieren werken de leden al maanden in alle stilte en rust aan een gezamenlijk project.
De gehele maand mei zal in het weiland achter de woning aan Oppenzwolle 32 in Vollenhove het Project PARAPLU te zien zijn. En ja, iedereen moest werk maken dat tegen weer en wind kan. Het symboliseert de groep die inmiddels tegen een stootje kan vanuit de wetenschap dat hoewel we ons allemaal individueel ontwikkelen, we een sterke samenhang hebben. Paraplu staat dan ook voor dat overkoepelende gevoel van saamhorigheid.
Het thema paraplu symboliseert echter ook kwetsbaarheid, fragiliteit, bescherming, veelkleurigheid, haar macht als wapen, haar irriterende werking als ze je uitzicht belemmert, de cirkelvorm en haar schoonheid. Vaak kleurt ze vrolijk, een andere keer inktzwart.
Het project zal een verscheidenheid aan emoties en kunstvormen laten zien die de toeschouwer zal verrassen. Humor en verstilling staan in mei dicht bij elkaar.
Vrijdag zes mei om 16.00 uur zal een bijzondere opening het project voor iedereen zichtbaar maken. Vanaf die dag en dat moment kan de toeschouwer een hele maand dromend door het weiland dwalen en zich laten verrassen of laten ontroeren en kunst ervaren die vanuit een diepe gedrevenheid is gemaakt.
Kringkunst Steenwijkerland wenst dat de bezoeker die zich wil onderdompelen in het landelijke achterland en het regionale kunstgebeuren gedenkwaardige momenten mag beleven.


Expositie

“Blauw, blauw”, voor deze expositie hebben we ons laten inspireren door de rondleiding in het museum.
Museum Schoonewelle Museumlaan 2
8064 XN Zwartsluis
12 juni 2010 t/m 29 augustus 2010
www.schoonewelle.nl

Klik hier om foto’s van de opening van de expositie te bekijken.


Klik hier om foto’s van de opening van de expositie “Regio 10” te bekijken en het voorgedragen gedicht nog een keer na te lezen.