2012

KUNST IN DE SPIJKERVETSTALLEN, OPENING

01-08-12


KUNST IN DE SPIJKERVETSTALLEN

19-07-12

Op uitnodiging van de gemeente zal Kringkunst Steenwijkerland met 20 kunstenaars gaan exposeren in de Spijkerverstallen aan de Kalverstraat in Steenwijk. De stallen die dateren uit 1905 en momenteel worden gerenoveerd, zijn van groot cultuurhistorisch en architectonisch belang voor de binnenstad van Steenwijk. De enorme ruimte zal op een provisorische wijze belicht moeten worden daar er nog geen elektriciteit is aangelegd. De kunstenaars zullen zelf zorgdragen voor een juiste belichting van hun werk waarbij ze gebruik kunnen maken van een voor deze gelegenheid gecreëerde stroomvoorziening. De kunstenaars ervaren dit gemis niet als een barrière, maar zullen op inventieve wijze de grote, donkere ruimte tot leven laten komen. Al met al word de expositie hierdoor verrassend en speels.
Door een aantal kunstenaars zullen demonstraties worden gegeven.
Woensdag 1 augustus om 11.00 uur is de officiële opening die verricht zal gaan worden door burgemeester Marja van der Tas. Het geheel zal muzikaal worden omlijst.
De expositie loopt van 1 aug. t/m 9 september (het weekend van Kopje Cultuur) en is geopend op de woensdagen van 11.00 tot 17.00 en van do t/m zo van 13.00 tot 17.00 uur.
De slogan die de Kringkunstenaars voor deze expo hebben bedacht zal gaan luiden:

KRINGKUNST GAAT SPIJKERVET!!!!!!

Download hier de poster.


Agenda

03-02-12

Hierbij nodigen wij u uit voor de expositie “Mens in de stad” door een aantal leden van de “Kunstkring Steenwijkerland”.

Ook bij de opening op donderdag 9 februari bent u van harte welkom.

Download hier de uitnodiging.