2021


ATELIERROUTE WEERRIBBEN-WIEDEN
Een succesvolle atelierroute met 49 deelnemers: een record! De route was dit jaar op 2, 3, 9 en 10 oktober 2021. Ook de gezamenlijke expositie in het Kulturhus werd goed bezocht!

Foto: Staatsbosbeheer

DAG VAN DE OTTER
Op 5 augustus 2021 zou de Dag van de Otter plaatsvinden, een schildermanifestatie met publiek in en om het Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl. Hiervoor werden door de gemeente Steenwijkerland en het IVN de benodigde subsidies toegekend aan de KKS. Door de pandemie is het evenement uitgesteld naar 2022 in de hoop dat het dan wel kan doorgaan. De coördinatie is in handen van Marijke Traast in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Gouden Bergen van Marijke Traast-Bos

GOUDEN BERGEN
Aan kunstenaars uit de omgeving van Willemsoord is begin 2021 gevraagd een beeldend werk te maken met de geschiedenis van de kolonisten en de huidige migratie als onderwerp. Verschillende technieken zijn toegepast die vroeger maar ook nu nog beoefend worden, zoals klei bewerken, tekenen, schilderen, spinnen, vilten en weven. Van de kunstkring deden Alie de Boer, Daniëlle Broekhuizen, Geo Hultink, Wiedy Jakobs-Hak, Karin Kers, Hillie Knol, Ankie Koopmans de Vos, John Lubbers, Daniëlle Schothorst, Marijke Traast-Bos (titelschilderij) en Rietje Veltkamp mee. Gouden Bergen was te zien tijdens de Weldadige Dagen in augustus in Et Koloniehuus te Willemsoord.

Kunstkring in de Vermaning
Posterontwerp Marcia IJzerman

DE WERELD DOOR DE OGEN VAN DE KUNSTENAAR
In het witte kerkje De Vermaning in Steenwijk is gedurende de Vestingdagen en Kopje Cultuur 2021 een expositie te zien met werk van Danielle Broekhuizen, Geo Hultink, Marcia IJzerman, Karin Kers, John Lubbers, Margo van der Molen, Mimi Sistermans, Peter Stechwey, Marijke Traast-Bos en Rietje Veltkamp.

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vond de zevende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan meer dan 400 ateliers deelnemen. De volgende kunstkringleden deden mee: Siering Edelsmeden, Airbrush Atelier MarciArtistic, Pottenbakkerij De Klosse en Atelier Daniëlle Broekhuizen. Alle informatie is te vinden op: https://landelijkatelierweekend.nl