2023

  • Expositie ‘Wisselwerking’ in de Vermaning
  • Atelierroute Weerribben-Wieden
  • Expositie ‘Ondersteboven’ in Museum Nagele
  • Deelname Landelijk Atelierweekend

Expositie ‘Wisselwerking!’ in Galerie de Vermaning, Steenwijk

Negen kunstenaars van de Kunstkring exposeren tijdens de Vestingdagen Steenwijk in Galerie de Vermaning. Het thema is dit jaar: Wisselwerking!’ Nieuw is dit jaar dat meerdere kunstenaars exposeren in bijvoorbeeld een duo, soms samen met een jonger iemand. Deze ‘duo’s’ zullen op soms verrassende manieren laten zien wat de wisselwerking teweeg kan brengen in hun kunstuitingen.

Tijdens de openingstijden van de kerk is steeds één deelnemer of duo ‘kunstenaar van de dag’. Die personen krijgen dan ruimte meer werk te tonen, kunnen zelf aan het werk gaan of bezoekers uitnodigen mee te doen aan hun werk. Met regelmaat zal er in de kerk piano- of orgelmuziek klinken. Bezoekers kunnen elke woensdag de Vestingdagen een kijkje nemen, in de kerk verblijven, iets drinken en in gesprek gaan met de kunstenaars.

Ook zal er in de media steeds een bericht verschijnen over de ‘kunstenaar van de dag’. Het adres van de Vermaning is Onnastraat 10 (bij de markt). Openingstijden zijn iedere woensdag vanaf 19 juli  t/m woensdag 30 augustus van 10.00 tot 16.30 uur.


ATELIERROUTE WEERRIBBEN-WIEDEN
zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023

Inmiddels de 12de editie van deze succesvolle atelierroute die door de Kunstkring wordt georganiseerd. Dit jaar zal het op zaterdag 7 en zondag 8 oktober zijn. Er hebben zich 48 deelnemers aangemeld. Keuze te over om een mooie route te rijden en de ateliers te bezoeken. De updates zijn te volgen op de aparte Facebook- en Instagrampagina. Meer informatie over alle deelnemers is ook te vinden op: www.atelierrouteweerribbenwieden.nl.

EXPOSITIE MUSEUM NAGELE
15 oktober t/m december

Expositie van een 10-tal leden van de Kunstkring Steenwijkerland op uitnodiging van museum Nagele. Iedere kunstenaar zal binnen zijn/haar discipline inspelen op het thema ‘ondersteboven’.

Ondersteboven van een kleurcombinatie, van een verhaal, van de vrijheid die je voelt als je de verbeelding toelaat! De leden van de Kunstkring Steenwijkerland tonen hun creatieve objecten in gemengde technieken vanuit dit thema, de onderste laag komt boven.

‘Ondersteboven’ komt voort uit de gedachte dat de bovengrond van de Noordoostpolder in de vorige periode de bodem van de zee was. Met dit motief hebben de deelnemers beeldend werk gemaakt vanuit verschillende invalshoeken. Soms letterlijk, of juist figuurlijk of vanuit de historie. Iedere kunstenaar heeft daar zijn of haar eigen werkwijze en beeldtaal voor gevonden. Zij willen hiermee de bezoekers graag inspireren!

Het museum stelt de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Nagele en de Noordoostpolder centraal in een permanente expositie. Deze expositie gaat in op de unieke plaats van Nagele in de Nederlandse architectuurgeschiedenis. Daarnaast organiseert Museum Nagele wisselexposities waarin architectuur en beeldende kunst een belangrijke rol spelen. Voor dit laatste is de Kunstkring dit najaar gevraagd om een invulling te geven.

De opening zal zijn op zondag 15 oktober voor genodigden. Op 12 oktober verzorgen de exposanten een inleiding bij ‘Ondersteboven’, tevens preview van de expositie. Inloop vanaf 15.30 uur. De inleiding is voor iedereen toegankelijk, de reguliere entreeregeling is van toepassing.

Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur.
Zie voor meer informatie www.museumnagele.nl

Op 24 en 25 juni en 11 en 12 november vindt de achtste editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan meer dan 400 ateliers deelnemen. Meerdere kunstkringleden doen mee. Alle informatie is te vinden op: https://landelijkatelierweekend.nl