Ankie Koopmans de Vos

Steenwijkerweg 111
8397 LC De Blesse
0561-441736
post@ankie-koopmansdevos.nl
www.ankie-koopmansdevos.nl

Ik ben geboren (1952) en getogen in Steenwijk en woon en werk vanaf 1974 in De Blesse. Na mijn opleiding en werk als coupeuse, is mijn belangstelling voor kleurcombinaties en vormgeving gewekt. Ik ben in 1985 een opleiding gaan volgen in tekenen en schilderen onder leiding van verschillende docenten (zie mijn eigen website).

Portretten zijn een specialiteit van mij geworden, vanaf foto’s of geposeerd. Men ziet mij dan ook geregeld op kunstmarkten tekenen. Wat mij inspireert om te schilderen is de schepping van de natuur, met name het kleurenspel van licht en water, maar mens en dier blijven uniek voor mij.

Om steeds weer een uitdaging aan te gaan ben ik een opleiding gaan volgen in het maken van beelden met verschillende materialen en technieken zoals klei, steen, aluminium cement, uit aluminium plaat en brons.

Ik vind het fijn om creatief te zijn. Zo heb ik ook mijn eigen tuin aangelegd, wat nu een beeldentuin is geworden. Wilt u een bezoek brengen aan de beeldentuin en /of atelier?
Neem dan even contact op, zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.