Anne-Mieke Harmse

Ik zoek naar een symbiose van kleurvlakken, lijnenspel en licht. Geïnspireerd door een vorm uit de natuur, het menselijk lichaam of zomaar beginnen op een leeg vlak.
Wanneer een vorm mij inspireert probeer ik deze vorm vast te houden en mijn eigen emotie daarin uit te beelden. Zo wil ik een spanningsveld teweeg te brengen tussen de gekozen vorm, de emotie en het eindresultaat.

Wanneer ik vanuit het blanke platte vlak (het niets) begin, ontstaat een strijd tussen compositie van kleur, lijn, vlak en licht eindigend in een harmonisch geheel.
Dan laat ik mij leiden door wat er onder mijn handen ontstaat en mijn hart (gevoel) beslist of het eindresultaat de juiste verbeelding geeft van mijn eigen emotie. Op basis van dat eindresultaat is de kijker in de gelegenheid eigen emotie te ontdekken.