Wout van Doornik

Oudeweg 3
8376 HN Ossenzijl
0561477297
woutvandoornik@gmail.com
www.pottenbakken-ossenzijl.nl

Draaien van porselein is mijn lust en mijn leven. Ik maak gebruiksgoed: vazen, schalen, kommen, bekers. Wat ik niet draaien kan, maak ik niet. Porselein is zo’n schitterend wit en glad materiaal dat het eigenlijk geen glazuur behoeft. Ik glazuur mijn werk dan ook nauwelijks.

In mijn werk zoek ik naar eenvoud en abstractie: bij de vorm van mijn potten en bij mijn decoraties. Juist met rechte lijnen, rechthoeken en driehoeken onderscheidt een door mensenhanden gemaakt product zich van de natuur.

Loop door een schitterend landschap met prachtige bergen, bossen, rivieren en zie opeens een hagelwitte kubus staan tussen het geboomte. Je weet onmiddellijk: dit is door een mens gemaakt. De verwondering, ontroering wellicht, die je dan voelt, probeer ik met mijn werk tot uitdrukking te brengen.