Daniëlle Schothorst

Arsenaal 40,
8333 DC Steenwijk.
0521-512081
info@danielleschothorst.nl
www.danielleschothorst.nl

Ik ben auteur en illustrator van kinderboeken. Naast schrijven en illustreren geef ik ook lezingen, meestal voor scholen, maar ook voor bibliotheken en boekwinkels.

In 1994 studeerde ik af aan de kunstacademie in Kampen waar ik de richting illustratie volgde. Daarnaast heb ik een schrijfopleiding in Amsterdam gevolgd want dat is toch het allerleukste dat er is: je eigen boeken schrijven én tekenen. Inmiddels heb ik ongeveer 80 boekjes geschreven en ruim 150 geïllustreerd, waaronder ook Sesamstraat en diverse tijdschriften voor kinderen.

Ik werk met acrylverf, potlood, pastel, bijzondere papiersoorten en stoffen. Voorheen maakte ik de collages met de hand, tegenwoordig verwerk ik ze deels digitaal. Met deze techniek krijg ik nog meer diepgang en kan ik subtielere accenten aanbrengen. Ik geef ook workshops collagetechniek, schrijfworkshops en lezingen.

Tweemaal mocht ik het kinderboekenweekgeschenk van Aruba illustreren. In 2018 heb ik voor de kinderboekenweek van Aruba een verhaal geschreven, thema: ‘Vriendschap’. Mijn prentenboek ‘De mooiste ster’ is verschenen in China, Korea, Griekenland, Roemenie, Amerika, Engeland, Vlaanderen en Nederland.

In mijn vrije tijd maak ik graag beelden in steen, zoals serpentijn en harde speksteen. Maar ook maak ik beelden in klei waarna ik er een gipsen mal omheen maak. Vervolgens giet ik mijn beeld dan in gips. Als het beeld is uitgehard kan ik het voorzichtig uithakken. Na het nodige schaaf- en schuurwerk is het klaar voor de bronsgieter.