Over ons

De Vereniging Kunstkring Steenwijkerland (KKS) is in de jaren ‘80 ontstaan uit een vriendenkring van kunstenaars.

Sinds 2015 is het een officiële vereniging. Het doel van de vereniging is om voor beeldende kunstenaars in de gemeente Steenwijkerland een platform te creëren waarin kunst in al haar uitingen tot haar recht kan komen. Dat doen we op verschillende manieren, zoals het organiseren van groepsexposities, atelierroutes en excursies, het houden van lezingen en workshops, maar ook belangenbehartiging van de leden.

We ontmoeten elkaar enkele malen per jaar. Dit is meestal bij een deelnemende kunstenaar thuis. Op deze manier kun je, behalve via exposities, in het atelier de ontwikkelingen van je collega’s bijhouden. Met een hapje en een drankje kun je zo ervaringen uitwisselen over recente ontwikkelingen in de kunstwereld. Samenvattend: kunstenaars ontmoeten kunstenaars.

Het werk van aspirant-leden wordt eerst geballoteerd. Hiervoor hebben we toetsingscriteria. Mocht je hierin interesse hebben dan kun je deze opvragen via de secretaris harmvisserman@gmail.com

Het streven is om ons minimaal 1 maal per jaar als groep te presenteren in Steenwijkerland of daarbuiten. Jaarlijks wordt daarom bijvoorbeeld de Atelierroute Weerribben-Wieden georganiseerd. Zie hiervoor de site www.atelierrouteweerribbenwieden.nl.

Regelmatig doen meerderen van ons mee aan “Feest van de Geest”, een soort kerkenpadroute in verschillende regio’s in het land, Het wordt georganiseerd door Stichting Feest van de Geest.

Heeft u interesse in één van de deelnemers, activiteiten of in de Kunstkring zelf? Neem dan contact met ons op!