Jolanda Smit

Jolanda Smit
Hoofdstraat 40c
8376 HG Ossenzijl
06-43295525
info@jolandasmitbeeldendkunstenaar.nl
www.jolandasmitbeeldendkunstenaar.nl

Op 6 april 1961 ben ik in Assen geboren, Muziek, beeldend werken en theater waren belangrijke ingrediënten bij mijn opvoeding.
Van 1982 tot en met 1987 heb ik de wereld van de beeldende kunst, met name ruimtelijke vormgeving aan de Chr. Kunstacademie in Kampen, nu Artez Zwolle/Arnhem mogen leren ontdekken en heb deze periode als een speeltuin ervaren.
Gefascineerd door geluidskunst/Gesamtkunst heb ik verschillende projecten uit mogen voeren waaronder de dansfilm “Facetten”. De mens stond in deze periode centraal in mijn werk.

Van 2010 tot 2013 heb ik nog een studie aan de Stendenhogeschool gevolgd en mag me nu ook Beeldend therapeut noemen. De mens dat centraal stond is verschoven naar mijzelf, en mijn eigen gelaagdheid. Mijn huidige werk laat al deze lagen zien. Tijdens het schilderen ben ik bezig met mijn automatische schrift en associeer op dat wat ik zie gebeuren in mijn werk en reageer daar weer op. De ontstane vormen op mijn schilderijen stappen de ruimte in, daarbij maak ik gebruik van verschillende materialen. Voor kleine groepen is het mogelijk een workshop speksteen of werken in brons te in mijn atelier te volgen.