Marcia IJzerman

Airbrush Studio MarciArtistic
Eeserhout 12 B
8332 VR Steenwijk
T 06-15111422
info@marciartistic.nl
www.marciartistic.nl
Facebook/Instagram @MarciArtistic

Airbrushen is mijn favoriete techniek en mijn passie. Ik ervaar het als een vorm van driedimensionaal schilderen, omdat het me zoveel meer mogelijkheden biedt dan een handvol penselen. Ik schilder met schaduw en licht, driedimensionaal en levendig, waar mogelijk levensecht en voel me soms meer beeldhouwer dan schilderend kunstenaar.

Sinds 2004 is mijn specialisme bodypainting, met het menselijk lichaam als canvas. De vormen, rondingen en verschillende houdingen van het model dwingen je na te denken over de plaatsing van je werk op het lichaam. Vanuit iedere hoek probeer ik een interessant beeld te tonen.

Die driedimensionale manier van kijken naar mijn onderwerp zet ik ook om in mijn airbrushwerk op het platte vlak. In mijn portretten van mens en dier beeldhouw ik de ‘koppen’ met mijn airbrush en leg schaduw en licht op het doek, highlights in de ogen, waardoor het voelt alsof je aangekeken wordt. Misschien zijn ogen ook wel mijn ‘ding’.

Ik streef naar realisme in mijn portretten en wildlife schilderijen en ook in mijn fantasy werk komt dat tot uiting. Daarin leef ik me lekker uit op draken en zeemeerminnen. De laatste jaren speel ik op aluminium, met felle kleuren en textuurbewerking.

In Steenwijk werk ik in Airbrush Atelier MarciArtistic, een ruim groepsatelier. Je kunt hier terecht voor een ontspannen workshop, airbrushcursus of privéles. Ook workshops voor bedrijven, eventueel op locatie, zijn mogelijk.