Nelly Roose-Grinwis

Lijsterbeslaan 14
8398 GT Blesdijke
0561-451092
06-51294005
n.w.roose@hetnet.nl

Na een werkzaam leven is er meer ruimte gekomen om mijn creatieve en kunstzinnige belangstelling verder te verdiepen en te ontwikkelen. Door het experimenteren met vele teken- en schildermaterialen, is voor mij  het werken met olieverf het voornaamste medium geworden, dit vaak in combinatie met andere media, zoals: houtskool, acrylverf, inkt, bijenwas, boekbinderslijm, maar ook natuurlijke materialen uit het bos en tuin.  

De prachtige warme en diepe kleuren van de olieverf, het prettige mengen van de kleuren en het werken in transparante maar ook dikke verfstreken maakt dat het steeds weer een uitdaging en een zoektocht is om daarin mijn gevoel en emotie op het doek of paneel over te brengen.

Onder leiding van een aantal kunstenaars heb ik meer mijn eigen weg en stijl kunnen ontwikkelen. Steeds weer de uitdaging aangaan de vrijheid te ervaren, daarin jezelf sturen of misschien juist jezelf te verliezen om zo ongeremd over je eigen grens van waarheden te gaan en in gevoel en emotie tot de essentie van het schilderen te komen.

Inspiratie vind ik veelal in mijn directe omgeving van de natuur, de mens en dier. Ook verre reizen kunnen een inspiratiebron zijn.