Nies Nijland-Pol

Zuideinde 52
7941 GJ Meppel
0522-256575
nies50@lijbrandt.nl
www.niesnijlandpol.nl

Ik ben opgegroeid in Meppel in een wel zeer creatieve atmosfeer. Vrouwen die van niets iets konden maken en daar opvallend artistiek in waren. Onbewust krijg je daar een flinke dosis van mee en nog zie ik kunstuitingen die bij ons vroeger normaal waren. Werklust heb ik van hen geërfd.

Als jonge vrouw had ik samen mijn zus een kunstnijverheidswinkel, tot ik trouwde. Naast het bedrijf dat ik toen samen met Gerard 30 jaar heb gerund en de drie kinderen die ik heb groot gebracht, maakte ik ’s avonds tijd om schilder- en beeldhouwlessen te volgen. Langzaam aan kan ik meer tijd aan mijn artistieke leven geven.

Mijn drijfveer is werken met kleur en vorm zodanig, dat er een harmonieus geheel ontstaat. De onderwerpen ontstaan vanuit een bepaald thema bijvoorbeeld het vluchtelingenvraagstuk. Ik schilder, boetseer portretten en keramiek en momenteel maak ik ook verhalende wandkleden. De kleuren en raadselachtige vormen noemt men wel het boeiendste in mijn werk.