Wiedy Jakobs-Hak

De portretschilderij
Woldstraat 52
7941LL Meppel
0522-270522
wiedy@deportretschilderij.nl
www.deportretschilderij.nl
Open: wo. t/m za. – 14.00 tot 18.00 uur.

In het sfeervolle winkelcentrum van Meppel is mijn atelier/galerie “de Portretschilderij” gevestigd. Ik ben hier dagelijks bezig. Een bezoek aan De Portretschilderij geeft u de gelegenheid kennis te maken met mijn werk.

De mens in zijn grote verscheidenheid weer te geven is mijn grote passie. Mijn werk is in de basis duidelijk figuratief, maar wordt vaak versterkt met non-figuratieve elementen of aanvullingen welke het karakter en de sfeer van het onderwerp versterken zodat een diepere werkelijkheid wordt bereikt.

Het goed afbeelden van mensen is spannend en fascinerend. In die zin dat ik het iedere keer weer als een uitdaging ervaar om van ieder mens de unieke karaktertrekken en uitstraling in een schilderij vast te houden. Ik kies vaak het materiaal en de techniek die naar mijn oordeel het beste past bij de persoonlijkheid en de uitstraling van het individu of het onderwerp.

In 1969 ben ik begonnen met portrettekenen. Ik heb lessen gevolgd bij verschillende kunstenaars. Mijn vader en zusters zijn ook beeldend kunstenaars. Ik ben bij wijze van spreken opgegroeid met het kunstschildervak en de kunst. Vanaf 1989 ben ik gaandeweg steeds meer beroepsmatig als kunstschilder aan het werk gegaan. Naast het portret schilderen zijn steden, landschappen en bloemen een geliefd thema.

Sinds 1994 geef ik les in tekenen en schilderen, niet alleen portretten, maar ook andere genres. Dit vindt plaats in mijn eigen atelier. Ook workshops met een speciaal thema.