Wim Tromp

Atelier het Paradijs
Kalenberg Zuid 4
8377 HG Kalenberg
06-53982372
0561-478127
tromp.wim@gmail.com
www.wimtromp.nl/Het abstraheren van landschap, industrie en straatbeelden is mijn uitdaging. Ik zoek de grenzen in toepassing van de aquareltechniek. Deze ontdekkingstocht is nog steeds gaande.

Tijdens een vakantie in 1998 in Dwingeloo (Drenthe) ben ik in contact gekomen met Jan & Trijntje Muys van Boerderij de Galerij. Op een regenachtige zondagmiddag bezocht ik een expositie in hun boerderij in het dorp Eemster. Zij organiseerden al jaren workshops voor aquarel, verzorgd door bekende aquarellisten. Ik heb mij vervolgens spontaan ingeschreven voor een cursus van Sjoerdtje Hak, bekend van haar IJssel aquarellen. Lucht, land en water als onderwerp.

Dat is het begin geweest van een periode van ruim tien jaar waarin ik twee- tot driemaal per jaar workshops heb gevolgd van onder meer: Sjoerdtje Hak, Joke Plomp, Frank de Mulder, Wim Hertoghs en René Jansen.

Het meest aansprekend vond ik de Antwerpse aquarellist Frank de Mulder. Hij zoekt ook de grenzen op in toepassing van de aquarel techniek. Dit is in mijn werk met name tot uiting gekomen in de straatbeelden en industrie-interpretaties.

Later ben ik workshops gaan volgen bij Jan Velthuis en Riny Bus tijdens mooie zeiltochten in het Waddengebied. Ook tijdens deze schilderreizen ben ik verder gegaan met abstraheren in aquarel. Ik werk veel van eigen foto’s en op locatie. Daarnaast vervaardig ik ook werk in opdracht.